Tre självbiografier av rockstjärnor du måste läsa

Självbiografier skrivs av alltifrån politiker till idrottsstjärnor och tv-personligheter. De har alla något intressant att säga men det går inte jämföra med den spänning man känner när man tar del av en rockstjärnas liv. Här är självbiografierna du bara inte får missa.

Att kända personer skriver självbiografier har nästan kommit att bli regel än undantag. Somliga är bra, medan andra är mindre bra. De allra bästa självbiografierna kommer ofta från personer som haft ett händelserikt och spännande liv.

Foto: Yulia Grigoryeva / Shutterstock.com, Fabio Diena / Shutterstock.com, yakub88 / Shutterstock.com

Och vad är väl egentligen mer spännande än rockstjärnelivet? De har varit med om saker vanliga människor bara kan drömma om. Genom dessa böcker får vi, åtminstone för en stund, en glimt av stjärnorna utanför scenen. Vad har präglat dem genom livet? Och hur har dessa rockstjärnor lyckats bli så stora? Det är frågor som besvaras i böckerna.

Här är tre självbiografier av rockstjärnor du absolut inte får missa.

Bruce Dickinson

Bruce Dickinson är frontfiguren i ett av tidernas största band, Iron Maiden. Förutom att ha varit sångare i över 30 år i ett så legendariskt band har han hunnit vara flygkapten, ölbryggare och radioprogramledare.

Dickinson har många strängar på sin lyra och det får du läsa om i han självbiografi Bruce Dickinson En självbiografi: What does this button do? Boken fångar en ikons liv, hans känslor och tankar.

Denna självbiografi är ett måste och den får du inte missa. För dig som föredrar att lyssna framför att läsa finns boken även som ljudbok.

Tips! Prenumerera på en ljudbokstjänst och ta del av fler självbiografier som ljudbok.

Slash

Slash är känd som den tidigare frontmannen i Guns N’Roses. I självbiografin berättar han för första gången om hur det legendariska bandet bildades och hur det gick till när de skrev musik som kom att älskas av miljontals människor.

I boken berättar även Slash om vad som hände när allt föll isär. Boken Slash är ett måste där du får en inblick i ett händelserikt och fartfyllt liv.

Gene Simmons

Gene Simmons föddes i Israel. Som nioåring flyttade han och sin ungersk-judiska mamma, en överlevande från andra världskrigets koncentrationsläger, till New York. 1973 bildade han, tillsammans med Paul Stanley, Peter Criss och Ace Frehley, hårdrocksbandet Kiss och resten är historia.

Kiss är ett av världens mest kända hårdrocksband. I självbiografin Kiss and Make-Up får du följa med på Gene Simmons resa från barndomen och vad som fått honom att bli den man han är.

Detta är historien om mannen bakom allt smink. Gene Simmons självbiografi är en bok du absolut inte vill missa.