Använd kreditkort för att få förtur och rabatt på konserter

Genom att vara ett hängivet musikfan blir konserterna många. Efter ett tag börjar även kostnaderna samlas på hög. Lyckligtvis finns det ett fantastiskt sätt att spara pengar i vardagen: kreditkort. De bonusar de genererar går sedan att lägga på biljetter till dina favoritband.

Musikälskarens fördelar med kreditkort

Många gånger hörs skräckexempel på erfarenheter med kreditkort. Det behöver dock inte vara fallet. Genom att först skaffa sig gedigen kunskap om vilka villkor som gäller undviks kostsamma misstag.

Ta American Express Green card som exempel. När ett avtal för det gröna kortet skrivs på ingår tillgång till bankens ”Membership Rewards”-program. Det innebär att för en årlig medlemsavgift får du en poäng för varje krona som du spenderar.

Poängen som du har tjänat in kan sedan spenderas på konsertbiljetter hos till exempel Ticket Master. Det gör att du i teorin kan gå på konserter gratis, för att du köpt vardagliga hushållsvaror med ditt kreditkort.

Fördelarna tar dock inte slut där. Kreditkortet ger även tillgång till förköpsbiljetter till de största konserterna. Därigenom kan planeringen av drömupplevelsen ske i lugn och ro. Några konserter som American Express-kunder tidigare har haft tillgång till är Guns n’ Roses och Scorpions.

En sista chans finns också om planen om förköp skulle gå snett. American Express har nämligen reserverade biljetter som enbart kunder har tillgång till. För att förstärka VIP-känslan har de med rätt kreditkort en egen ingång. American Express Fast Track gör att köandets dagar är förbi.

Använd kreditkortet på rätt sätt

Ett kreditkort börjar först blir riktigt dyrt när ägaren inte har råd att betala tillbaka. Därför är det otroligt viktigt att enbart köpa de saker som är nödvändiga, alternativt sådant som du har råd med. Lockelsen i att ha mycket pengar till sitt förfogande gör en lätt oansvarig.

Det är även viktigt att komma ihåg att kreditkortet fungerar som en bärbar bank. Med det menas att pengarna som spenderas kostar mer ju längre de är lånade. Årsräntan för ett grönt kort är relativt hög. Om skulden betalas tillbaka direkt kan kreditkortet användas mer som ett vanligt betalkort. På så sätt kan förmånerna utnyttjas, utan någon skuldsättning.